skip to Main Content

GETSHERA I GINCU SUCI LAGI HALAL

Getshera ‘Adn http://bit.ly/2cFZjGz

Getshera Ma’wahttp://bit.ly/2dioOjM

Getshera Firdaushttp://bit.ly/2dfLEbF

Getshera Khuldi http://bit.ly/2dbmL1m

Getshera Na’im http://bit.ly/2cPVa6k

Getshera Eshal http://bit.ly/2jdQdnz

Getshera Leiahttp://bit.ly/2kszj5M

Getshera Irishttp://bit.ly/2kszj5M

Getshera Zarahttp://bit.ly/2kszj5M

Getshera Wardahttp://bit.ly/2kszj5M

Lipstick!Gincu!owhh….sangat tidak boleh dipisahkan daripada ladies.Dah jadi mcm BFF kita kan?Jadi tak lengkap penampilan wanita kalau takde lipstick kan?Walaupun tak pakai pembayang mata bagai, just melayangkan bedak di wajah yg sememangnya dah Ayu jelita tu namun lipstick itu wajib katanya!hehe.Apa taknya,terus naik seri wajah kauuu!kalerful teruihhhh doniaa

Dengan lambakan brand-brand lipstick kat pasaran tu,sampai juling mata nak pilih kan?Semuanya cun-cun sampai rasa nak beli semua buat kerabu lipstick!haha.Tapi,hati-hati juga ye kawan-kawan,ada di antara brand-brand tu yang mengandungi tahap plumbum dan arsenik yang sangat tinggi.Antara penyakit yang sering dikaitkan dengan lipstick yang mengandungi bahan kimia tinggi ialah Thyroid.

Korang tau ke jenis-jenis lipstik boleh menyebabkan kita risiko tinggi mendapat kanser??Mak aiiii!! terkejut juga dengar, Shera terpanggil nak kongsikan cerita di sini.
Apa yang menyebabkan kanser ni ?  sebenarnya ada satu bahan di dalam penghasilan lipstik ni di panggil LEAD ( bahan Logam). fungsi bahan logam ni adalah untuk menghalang lipstik anda dari mengalami atau melalui proses pengoksidan udara atau tahan kepada air or waterproof. Lead inilah yang mengundang penyakit kanser. Dasyatkan !! takut pulak nak pakai ….  tapi ada juga lipstik yang tak ada lead (bahan logam)  ni ..

APA ITU PLUMBUM?

Plumbum merupakan bahan kimia yang telah digunakan berkurun-kurun lamanya. Ia diklasifikasikan sebagai logam berat yang tidak mempunyai sebarang faedah dari segi kesihatan dan disifatkan sebagai racun. Apabila seseorang tersentuh atau terhidu sesuatu benda yang mengandungi plumbum, ia boleh meresap masuk ke dalam badan dan kekal di dalamnya dalam tempoh yang lama.

BAHAYA PLUMBUM

Ya, Plumbum boleh menyebabkan masalah pembelajaran, kurang beri tumpuan, penguasaan bahasa dan tingkahlaku seperti lemah dalam pelajaran serta tabiat lebih agresif. Wanita hamil dan kanak-kanak kecil paling mudah terjejas.Untuk wanita pula ia boleh menyebabkan kanser buah dada, masalah mandul, keguguran, menganggu sistem peredaran darah dan bengkak bibir yang serius.

PLUMBUM DALAM GINCU

Plumbum atau Lead dimasukkan ke dalam Gincu untuk menjaga agar bibir tahan pengoksidaan udara (oxidation), tahan air (waterproof) & tahan lebih lama (long lasting) terutama yang berjenama dan diimport.
Pernah tak bibir anda jadi camni bila lama-lama pakai lips tu ?
ni salah satu contoh la kesan logam plumbum yang paling ketara ada dalam lipstik/ gincu yang hari2 kita guna .

CARA MERAWAT BIBIR

Sapukan madu

Anda boleh cuba menyapu madu ke bibir selama lebih kurang 15 minit. Kemudian bilas dengan air. Kalau nak biarkan pun ok juga. Kita mungkin akan rasa kurang selesa atau mungkin juga bibir akan digigit semut nanti.

Sapukan ubat gigi ke bibir 3 minit sebelum mandi

Di samping memerahkan bibir, ubat gigi ni juga boleh membuang semua kesan lipstik pada bibir anda.

Aloe Vera

Sapukan aloe vera sebelum tidur setiap malam. Amalkan selalu. InsyaAllah bibir kembali segar bugar.

Limau Nipis Atau Lemon

Limau nipis atau lemon adalah agen pemutih semulajadi sekaligus membantu mengeluarkan sel-sel mati daripada tubuh. Gosokkan sepotong limau nipis atau lemon pada bibir dengan lembut selama dua minit. Biarkan sealma 10 minit. Setelah itu, bersihkan dengan air suam. Lakukannya pada setiap hari untuk merawat bibir hitam.

Serbuk Kunyit

Campurkan sejemput serbuk kunyit dengan satu sudu teh susu. Sapukan pada bibir untuk merawat bibir hitam agar kembali berseri. Pratik tips ini pada setiap hari sebelum tidur untuk memperoleh hasil terbaik.

KENAPA PERLU PILIH GINCU GETSHERA?

Tidak berminyak
Tidak mengeringkan bibir, malah sentiasa kelihatan lembab
Halal
Lulus KKM
Warna – warna menawan & trend masa kini
Tidak mudah luntur
Tahan lama (Long Lasting)
Jimat
Tidak melekat di cawan atau straw ketika minum
Sah dibawa solat

MATTE LIPSTICK HALAL & LULUS KKM

SHARING IS CARING !

Back To Top